سل یو

سیستم همکاری در فروش فایل

سل یو

سیستم همکاری در فروش فایل

دانلود مقاله صنعنت فیلم سازی هالیوود

مقاله صنعنت هالیوود
دسته بندی تاریخ و ادبیات
بازدید ها 22
فرمت فایل doc
حجم فایل 6 کیلو بایت
تعداد صفحات فایل 4
مقاله صنعنت فیلم سازی هالیوود

فروشنده فایل

کد کاربری 4152
کاربر

*مقاله صنعنت هالیوود*


چکیده:

صنعت «هالیوود» با استفاده از قدرت عظیم هنری و اقتصادی خود و ارائه فیلم­هایی که از فرمول شناخته شده بهره­گیری از سکس و خشونت استفاده می­نماید، سلطه­ای فراگیر بر سینمای ایالات متحده پیدا نموده است. همچنین در بخش توزیع و اکران فیلم­های سینمایی نیز، مدیران صنعت سینمای آمریکا با عملکردی سلیقه­ای، عملاً اجازه نمی­دهند که هیچ فیلم مغایر با نظرات آنان در این کشور اکران شود و یا به سودآوری اقتصادی دست یابد. نویسنده این مقاله با نگاهی به وضعیت کنونی ساخت و اکران فیلم­های سینمایی در آمریکا، نشان می­دهد که در سایه سلطه مطلق هالیوود بر سینمای این کشور، عملاً سد محکمی در برابر ارائه فیلم­های غیر هالیوودی در ایالات متحده وجود دارد.

با نگاهی به وضعیت سینمای آمریکا در چند سال اخیر، ممکن است چنین بیاندیشید که تنها هالیوود، قادر به ساخت و عرضه فیلم­های سینمایی می­باشد. هرچند به روشنی می­توان گفت که این تصوری نادرست است، اما این نکته صحیح است که تنها فیلم­های معدودی می­توانند بر پرده سینماهای ایالات متحده به نمایش درآیند. در سال 2001 میلادی، کمتر از 1% کل فیلم­های به نمایش درآمده در این کشور، وارداتی بوده­اند. مدافعان بازار آزاد با ساده­انگاری معتقدند که آمریکاییان فیلم­های هالیوودی را بر سایر محصولات سینمایی ترجیح می­دهند، اما دلیل واقعی این عدم توازن، بیش از دلایل فرهنگی، به علل ساختاری باز می­گردد؛ چرا که در سی سال اخیر و در سایه به وجود آمدن سینمای مستقل آمریکا، افول تئاترهای مستقل، عدم سودآوری فیلم­های خارجی به نمایش درآمده در ایالات متحده و در نهایت شکل­گیری ادغام­های عمودی در صنعت فیلم­سازی آمریکا، ما با این وضعیت روبه­رو شده­ایم. در چنین محیطی و با اجرای قواعد ویژه واردات فیلم به این کشور از سوی توزیع­کنندگان آمریکایی فیلم­های خارجی، این وضعیت بحرانی­تر هم شده است.

مدافعان سینمای جهانی مدت­هاست که در مورد تهدیدات ناشی ازسلطه جهانی هالیوود بر فرهنگ شکننده سینمای ملی سایر کشورهای دنیا، ابراز نگرانی می­کنند، اما همچنان فیلم­های آمریکایی در سراسر جهان به حکمرانی خویش ادامه می­دهند. دیوید کیپن در مقاله­ای که در ژوئن 2004 میلادی و در نشریه «آتلانتیک» انتشار یافت، چنین نوشت: «هالیوود به تماشاگران آمریکایی خویش پشت نموده و در وهله نخست، فیلم­های خود را برای بازار جذاب بینندگان خارج از خاک آمریکا تهیه می­نماید. نتیجة این رویکرد سینماگران آمریکایی، تولید موجی از فیلم­های جنجالی کلیشه­ای ساخته شده در استودیوهای این کشور است که در این محصولات، با ارائه اتفاقاتی مضحک و پر سر و صدا، گفت­وگوهای احمقانه و هنرپیشه­هایی که براساس جاذبه بین­المللی آن­ها انتخاب گردیده­اند، فیلم­هایی تولید می‌شود که با ویژگی­های فرهنگی شهروندان آمریکایی شباهتی اندک دارند.»

در فیلم­های نظیر «تروی» (Troy) که با فروش خیره­کننده 132 میلیون دلار در آمریکا و همچنین فروش 356 میلیون دلاری در خارج از ایالات متحده روبه­رو گردید، ما شاهد این اتفاق بودیم. اگر هالیوود برای دنیا فیلم می­سازد، باید این سؤال را پرسید که چه کسانی برای خود آمریکا فیلم می­سازند؟ یک پاسخ نامعقول به این سؤال می­تواند نام بردن از کارگردانانی خارجی باشد که با استفاده از موضوعات مورد توجه تماشاگران آمریکایی، به فعالیت مشغولند. در این میان ژانک ییمو شناخته شده­ترین کارگردانی است که با استفاده از مفاهیم کلاسیک چینی، در ساخت فیلم «فانوس قرمز را بالا ببر» (1991) در میان آمریکاییان کاملاً شناخته شده است. اما وی نیز نظیر سایر کارگردانان خارجی، نسبت به حضور رو به رشد هالیوود در کشورهای دیگر، نگران است.


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.